• Stijlvolle bedrijfskleding
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • Tijdelijk gratis verzending

Gespreksstof

Waarom een goede samenwerking met je leverancier voorkomt dat je klanten in pyjama’s lopen

Aan het begin van dit avontuur waren een aantal dingen heel duidelijk de kledinglijn moest stijlvol zijn, een goede pasvorm hebben en van uitstekende kwaliteit zijn.

Zonder een goede leverancier ben je nergens. Dan rijst de vraag. Hoe weet je dat je samenwerkt met een betrouwbare fabrikant, die werkt onder de juiste omstandigheden? Ik geloof sterk dat dit alleen mogelijk is door ze te bezoeken, een kijkje te nemen in de fabriek en een persoonlijke band met ze op te bouwen. In de samenwerking maak je je wensen duidelijk om gezamenlijk te streven naar het beste resultaat. Logisch, maar niet altijd makkelijk.

Onze wensen bleken ingewikkelder dan gedacht, want onze ontwerpen moeten comfortabel zitten, zo duurzaam mogelijk geproduceerd zijn en op 60º gewassen kunnen worden. Vooral dat laatste deed heel wat wenkbrauwen fronsen en maakte dat het een uitdagende zoektocht werd. Het is gelukt om de juiste stoffen en fabrikanten te vinden. Tijdens onze bezoeken hebben we samen gekeken wat de beste opties leken, om deze vervolgens in de praktijk te testen.

De eerste samples zagen er fantastisch uit, maar na een week dragen leken het wel pyjama’s. Terug naar de “tekentafel”. Door het maken van foto’s, mailen en bellen, koppelden we onze bevindingen terug naar de leveranciers. Net zo lang totdat iedereen tevreden was met de kwaliteit van deze collectie. Het proces duurde langer dan verwacht, maar wat ben ik trots op het resultaat!

De keuze om onze kleding in Europa te laten produceren was voor de hand liggend vanuit een duurzaamheidsoogpunt. Daarnaast heb je kortere levertijden, je reist er makkelijker naartoe, waardoor je het contact persoonlijker houdt. Hierdoor is het mogelijk om sneller te kunnen inspelen op de behoeftes van onze klanten.

Tijdens dit proces heb ik ervaren dat een goede relatie onderhouden heel belangrijk en waardevol is. Zeker nu je niet zomaar even langs kunt gaan om samen de dingen te bespreken en uit te zoeken. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je leveranciers dezelfde waarden nastreven.

Ik kan niet wachten tot ik weer op “bezoek” mag!

Lieve groet,

Marie-Claire