• Stijlvolle bedrijfskleding
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • Tijdelijk gratis verzending

Gespreksstof

Hoe maak jij koude acquisitie leuk?

Helaas ik moet het echt aan mezelf toegeven, sales.. ik blijf het  lastig vinden. Niet als ik eenmaal een afspraak heb met een potentiële klant. Nee, daar word ik echt blij van!
Het is het stuk daarvoor, het bellen om die afspraak te krijgen. In mijn vorige functie ben ik vaak genoeg gebeld door bedrijven die me iets wilden “verkopen” en ik weet daarom alle excuses om zo’n afspraak uit de weg te gaan. Dus als ik aan het bellen ben dan ben ik al voorbereid op een nee. En toch doet het elke keer een beetje pijn als het antwoord nee blijkt te zijn, hoe legitiem de reden ook is.

Zou dat dan de reden zijn dat ik het zo lastig vind?
Het is namelijk geen twijfel. Ik geloof echt in ons mooie product en ik ben ook van overtuigd van de kwaliteit. De klanten die het dragen bevestigen dat de kleding het echt comfortabelere draagt. En dan toch, als ik dan aan het bellen ben en ik heb twee keer nee te horen gekregen, bedenk ik me dat vandaag de deadline is voor mijn blog of dat ik echt nog wat administratie moet doen. Bellen kan morgen ook.. Herkenbaar? Ik blijf bellen en het werkt, maar ik vind het nog steeds lastig.

Daarom mijn vraag aan jullie, hoe pakken jullie dit aan en heb je tips voor me?

Lieve groet,

Marie-Claire

PS1. Ben je op zoek bent naar mooie bedrijfskleding in de (para)medische of beauty branche, check onze website: www.crown-crew.com of stuur me een bericht.

PS2. Ik ben niet op zoek naar commerciële aanbieders van sales trainingen etc., maar naar tips en ervaringen van mede-ondernemers 😉.