• Stijlvolle bedrijfskleding
  • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
  • Tijdelijk gratis verzending

Gespreksstof

Hoeveel petten heb jij op?

Bovenstaande foto bracht me op het idee van dit onderwerp voor mijn laatste blog. Ik dacht dat valt wel mee, tot ik ze ging opnoemen: moeder, zus, dochter, partner, vriendin en niet te vergeten onderneemster. Oh ja en dan doe ik ook nog wat op school en voor de hockeyclub. Stiekem toch best een aardig rijtje, want wat ik doe, wil ik het natuurlijk wel allemaal goed doen en tegen niemand nee zeggen. Dat levert op sommige momenten stress op, omdat ik dan even niet weet hoe ik alle ballen in de lucht moet houden.

Aan de andere kant merk ik, hoe drukker ik ben, hoe productiever ik word. Voor mij is het daarom belangrijk om een goede balans te vinden tussen lekker veel op mijn bordje en prioriteiten stellen. Om dat goed te kunnen doen moet ik keuzes maken, niet mijn sterkste kant. Inmiddels heb ik geleerd dat dat wel heel belangrijk is en dat het mij (en de ander) juist meer brengt. In 2021 heb ik een aantal keuzes echt puur voor mijzelf gemaakt. Dat vond ik lastig, want kan ik dat zomaar doen, stel ik dan niemand teleur? Een aantal vragen die dan door mijn hoofd spelen. En toch heb ik het gedaan en ik ben er iedere dag blij mee.

En jij? Hoe zorg jij voor een goede balans met al je petten?

Het blijft uitdagend en leuk en als ik dan zo aan het einde van het jaar terugkijk, zie ik nog zeker verbeterpunten voor 2022.
Alleen mogen die even wachten 😊.
Voor nu wens ik jullie hele fijne feestdagen en een goede gezondheid!

Lieve groet,

Marie-Claire